Çelik Konstrüksiyon Montaj
“Çelik Konstrüksiyon Montaj” hakkındaki yazımızı sizler için derledik.
Çelik Konstrüksiyon Montaj
İnşaatta kullanımı her geçen gün artmakta olan çelik konstrüksiyon montajı, en hızlı inşaat teknikleri arasındadır. Bunun en temel nedenlerin bir tanesi, çelik konstrüksiyonların ilk önce tamamen üretilmesi, ardından inşaat yerine nakliyesi sağlanarak, burada birleştirilmesiyle alakalıdır. Burada yüksek yerlerde çelik konstrüksiyon, yapı ağır unsurlardan meydana geldiği için vinçler ile sağlanmaktadır. Bu şekilde montaj işi daha da güvenli bir hal almaktadır. Burada ilk önce, inşaatın bir gerekliliği olarak binanın yapılacağı temel analiz edilmekte, buradaki diğer yerleşim yerleri de incelenmektedir.
Çelik konstrüksiyonda ilk önce üretim yapılmakta ve üç boyutlu sistemler hazırlanmaktadır. Tüm bunlar hazır olduğunda, çelik konstrüksiyon inşaat yerine götürülmektedir. Burada hazırlanmış olunan görsel sistemlerden hareketle, çelik konstrüksiyon montajı yapılmaktadır. Bu montaj aşamasında konstrüksiyon öğelerinin birbirleriyle birleştirilmesi, cıvatalar sayesinde yapılmaktadır. Ancak bu bağlantı yerine göre değişerek, perçin ve pim gibi unsurlar da tercih edilebilmektedir. Bu konuda kaynak ile birleştirme yalnızca üst derece bir zorunluluk olmadığı müddetçe kullanılmamaktadır.
Çelik konstrüksiyon montaj işlemine geçmeden önce, söz konusu ürünler ayrılarak, sıralara sokulmaktadır. Montaj işlemi de bir sıraya göre gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde detaylı ve ayrıntılı bir yapısı olduğu için, yapı en üst güvenliği sağlamaktadır. Bu montaj türü, şu maddeler altında toplanmaktadır.
Çelik Konstrüksiyon İmalatı Yaparken Neler Yapılır
Bu konuda vinç kullanımı, en önemli maddeler arasındadır. Zira bu konstrüksiyon yönteminde bazı çelik öğeler oldukça ağırdır. Bunların daha yukarılara nakledilebilmesi için, doğru bir vinç kullanılmalıdır. Aksi durumlar oldukça kötü sonuçlara neden olabilecektir. Çelik konstrüksiyon montajında hazırlanan projeye göre hareket etmek elzem noktalar arasındadır. Bu nedenle yapı hizalanmalı, gerekli görüldüğü durumlarda kolon ayarlaması yapılmalıdır. Bunlardan sonra vidalama işleminde ise, artık yapıya tam bir sabitlik kazandırılmaktadır.
Böylece montajı yapılmakta olan çelik konstrüksiyon, depreme karşı dayanıklı, esnek, homojen bir yapıya sahiptir. Buna ek olarak yapı, ısı ve ses yalıtımında üstün seçenekleri beraberinde getirmektedir.