Hızlı İletişim

30 yılı aşkın geçmişimiz ve tecrübeli kadromuzla kusursuz işler yapmaktayız.

icon_widget_image Pazartesi-Cuma: 8:00-17:00; Pazar: kapalı Bandırma Organize Sanayi Bölgesi 1.Sokak No:11, 10902 Gönen/Balıkesir +90 (266) 713 00 22 +90 (266) 713 20 22 icon_widget_image info@atilimendustri.com
GESBEY FABRİKA

Çelik Çerçeve Yapı Sistemleri

“Çelik Çerçeve Yapı Sistemleri” yazımızı sizler için derledik.

Çelik Çerçeve Yapı Sistemleri

Çelik çerçeve yapı sistemleri, kolon, kiriş ve döşeme gibi yapı elemanlarının yüksek dayanımlı çelik malzemelerden üretildiği bir yapı sistemidir. Fabrikamızda CNC tezgahlarda modern makinelerle kontrol ve denetim altında üretilen yapı elemanları, korunaklı bir şekilde inşaat sahasına getirilip monte edilir. Betonarme yapım sistemlerine göre, ön üretimli bir sistem olan çelik yapı sistemlerinin kalite kontrol ve hassasiyet avantajları vardır.

Çelik çerçeve yapıların tasarımları tıpkı betonarme binalarda olduğu gibi teknik şartnamelerine göre tasarlanır. Çelik yapı elemanları betonarmeye göre çok önemli oranda hafif oldukları için deprem yüklerine çok daha az maruz kalırlar. Bu da deprem dayanımlarını betonarme yapıya göre çok önemli ölçüde arttırır. Çelik yapılar her tür amaçlı yapılarda uygulanabilir. Çelik çatı çözümlerinde, çelik köprü, fabrika, depo, konut, okul, hastane, depo, yurt, otel v.b. kullanım amacı çok farklı olup yapı türlerinin inşaatında çeliği yapım malzemesi olarak kullanmak mümkündür.

Çelik Yapıların Başlıca Avantajları Nelerdir?

  • Hızlı ve ekonomik bir inşa sürecine sahiptir.
  • Dünyada bilinen depreme en dayanıklı yapı sistemidir.
  • Yapım süreci iklim koşullarından etkilenmez.
  • Farklı iklim koşulları için farklı ve ekonomik çözümlerle yüksek enerji verimliliği sağlar.
  • Hafifliğinden dolayı en kötü zemin koşullarında dahi inşa edilebilir.
  • Uluslararası standartları kabul eden tüm ülkelerde uygulanan bir sistemdir.
  • Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında benzersiz avantajlara sahiptir.
  • Mimari, elektrik ve mekanik çözümlerde büyük kolaylık ve esneklik sağlar.
  • Kullanıcılara yüksek yapı fiziği olanakları sunar. (Isı, ses, nem, günışığı gibi faktörler)
  • Diğer yapı malzemelerine göre çok daha uzun ömürlüdür.
  • Sağlıklı iç hava kalitesine sahip mekânların inşası için en uygun çözümdür.
  • İnşa sahası, çevre ve sosyal yaşam kalitesini etkilemez.
  • İnşa esnasında çevreci ve minimum su tüketimi tasarruf sağlar, su kaynakları ve yer altı sularının kirlenme riskini azaltır.
  • %90 ve üzeri oranda geri dönüştürülebilir malzemedir.
  • çelik çerçeve yapı sistemleri

    Homojen, izotropik, dayanıklı ve insan insiyatifi en az olan yapım sistemlerindendir. Hatasız ve hasarsız üretime olanak verir. Yılın 365 günü, her hava koşulunda, sürdürülebilir bir inşaat yönetimine olanak tanır, fabrikada ve sahada kısa süreli ve kuru imalat sağlar. Sistem elemanları gelişmiş epoxy boyama ve galvanizleme yöntemi ile korozyona karşı ömür boyu koruma sağlar. Tasarımda geniş malzeme seçim olanağı, esneklik ve estetik imkanı sunar. İç mekanda kullanıcılara kolonsuz, kirişsiz vb. net mekan kullanımı imkanı sunar.

    Aynı zamanda geleneksel sistemlere göre duvar kalınlıkları belli standartlarda olduğu için, dış cephe kaplamasında tasarruf, iç mekanda da %7-10 oranında alan kazanımı sağlama gibi özellikleri vardır. Diğer yapım sistemlerine göre daha hafiftir. Bu da yüksek deprem performansına sahip olması avantajını getirir.

    Hızlı ve kolay montaj olanağı ile yapım süresini kısaltır. Böylece sahada meydana gelecek indirek giderlerin azalmasına olanak verir. Az işçi ve kısa sürede iş bitirme avantajı sağlar. Çelik çerçeve yapılar geçici prefabrik değil, uzun ömürlü, konfor standardı yüksek, kalıcı yapılardır.

    Yapı tamamlandığında elde edilen iç ve dış görünümün gelenekselden hiçbir farkı yoktur. Sistem deneyimli mühendis ve mimarlar kontrolünde hayata geçirilirken, fabrika ve sahada eğitimli işçiler tarafından imalatlar gerçekleştirilir.

    Tasarım ve üretimde ulusal ve uluslar arası tüm şartnamelere uygundur.Çelik yapı sisteminde elektrik ve mekanik tesisatlar tasarım esnasında düşünülür. Üretimden önce tesisatın geçeceği duvar dikmeleri ve döşeme kirişlerinde delik yerleri belirlenir ve üretim esnasında açılır. Geleneksel sistemlerdeki gibi gerektiğinde kırma, dökme ve tamirat işlemlerine gerek duyulmaz. Bu da yapım esnasında müteahhidi, kullanım esnasında kullanıcıyı ek maliyetlerden korur. Kullanıcıya yüksek yapı fiziği olanakları sunar. Alçı levhalar ve çimento esaslı kaplamalar sayesinde gerekli yangından korunma koşulları sağlanır. Isı yalıtımı her bölgenin iklim koşullarına göre tasarlanır ve uygun malzeme seçimleriyle uygulanır. Bu sayede, ısı yalıtım performansı da yüksektir. Yapıyı oluşturan bina elemanları, gerekli ses yalıtımını da sağlar.

    Çeliğin %90 ve üzeri oranda geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğu Amerikan Demir Çelik Birliği tarafından raporlanmış ve Uluslar arası Çevre Yönetim Sistemleri tarafından sertifikalandırılmıştır. Amerikan Akciğer Derneği’ne göre, kullanılan malzemeler sayesinde, sağlıklı iç hava kalitesine sahip mekanların elde edildiği yapı sistemidir. Her bir proje için özel statik hesaplar yapılır ve bunun sonucu elde edilen verilerle geçilebilecek maksimum açıklıklar ve kat yükseklikleri belirlenir. Sistemde kullanılan malzemelerin ulusal ve uluslararası koşullarda temininde bir sorun yaşanmamaktadır. Amerika’da 50 yıldır yaygın olarak kullanılan, Avrupa Birliği ülkeleri ile Körfez ülkelerinde, özellikle de yeni yapılanmaya başlayan gelişmekte olan ülkelerde son yıllarda yoğun talep gören, çelik yapı sistemlerimize ilgi günden güne artmaktadır.

    Yorum Gönder